marți, 2 iunie 2009

tinerii chiar stiu cu adevarat ce vreau?

Uneori stau si ma gandesc profund ce mi s-ar potrivi sa fac in cariera mea. Sincer inca n-am idee...Ar putea fi orice, si asta probabil din cauza ca nu ma cunosc indeajuns de bine, nu sunt la nivelul in care sa zic: "Frate, asta vreau!"
Mi-am dat seama ca asta nu e doar problema mea. Sunt o multime de tineri care incearca sa-si dea seama cam ce li s-ar potrivi. E destul de complicat, avand in vedere sumedeniile de domenii in care se desfasoara diversele activitati din ziua de azi. Nu de putine ori se intampla sa termini facultatea intr-un domeniu si sa lucrezi cu totul altceva si asta din cauza lipsei de informatii si in cele mai multe cazuri din cauza lipsei de auto-cunoastere.
Nu inteleg de ce nu se fac in scoala ore in care sa-ti dai seama cine esti, ce vrei si cum te vezi in viitor. Ne alegem facultatea pe care o vom urma trimisi de altii (parinti, profesori, cunostiinte,amici, etc.) sau auzim ca acolo e bine si ok, iar o data ajunsi acolo ne dam seama ca nu e chiar ceea ce cautam si dorim sa o luam de la capat urmand aceiasi pasi purtati de necunoastere sau plini de entuziasm.
Si pana la urma se intampla sa termini intr-un domeniu, dar pentru ca nu te simti in largul tau nu o sa dai un randament maxim la un loc de munca prestat cu profilul terminat si atunci bineinteles ca o sa te axezi pe altceva in care nu ai o pregatire foarte buna si o calificare, car iti place.
Concluzia mea e aceea ca daca te cunosti foarte bine si stii ce sa alegi inca de la o varsta mai frageda "viitorul suna bine", iar in caz ca nu e asa viitorul lasa de dorit.
Multumesc pentru cei care au avut rabdare sa citeasca acest articol si astept pareri de la voi.